Home » ONgewoon groepdraaien

We mogen nu ( sinds de 14e maart/ 14 december weer) geen groep meer draaien tot nader bericht i.v.m. het Corona virus.

Maar, Jong Nederland is...altijd paraat!

Voor een aantal groepen van Jong Nederland Diessen hebben we "ONgewoon groep draaien" spelen gemaakt.

Verschillende afdelingen hebben interesse getoond via Messenger (Jong Nederland Diessen Facebook pagina) of de mail (Bolsterbode@hotmail.com) . Ook gaan een aantal zorgboeren het spel spelen met de begeleiding van de zorgboerderij.

 

Wij wensen iedereen heel veel plezier! Ideeën om te delen zijn welkom en heb je vragen, we beantwoorden ze graag!

Frekkels en Oekels ( Senioren en 16 plus)

Quarantaine Quiz (Frekkels en Oekels 27-3-2020)

De Frekkels en Oekels ontvingen op hun groep app de opdrachten die hier onder staan. Zij kregen 1,5 uur om zoveel mogelijk opdrachten te voltooien. Met elke opdracht konden zij punten verdienen. De winnaar kreeg bezoek van het vrijwilligers team van de Frekkels ( en Oekels). Zij bleven op gepaste afstand en overhandigden met een sneeuwschep (om afstand te bewaren) het Cororna Cadeau pakket ( met w.c. rollen, en wat dingen om op te snoepen)

1. Bak een pannenkoek (creativiteit krijgt extra punten) 2. Hooghouden met een wc rol (aantal in 1 minuut is punten) 3. Spel corona met spaghetti of andere deegwaren (maak hier een foto van en stuur het door) 4. Bouw een zo hoog mogelijke kaart toren (maak hier een foto van en stuur het door) 5. Doe zoveel mogelijk sokken aan(maak hier een foto van en stuur het door) 6. Verzamel zoveel mogelijk gele spullen(maak hier een foto van en stuur het door) 7. Geef je vader of moeder een compliment en film dit 8. Fotografeer een insect 9. Doe een hippe tiktok na en stuur dit door 10. Vouw een vliegtuigje en maak een rapportage van de vlucht 11. Imiteer iemand die iedereen kent 12. Teken kleppie na, (maak hier een foto van en stuur het door) 13. Lak een nagel (maak hier een foto van en stuur het door) 14. Vertaal de zin: hej venner, jeg håber at se dig snart 15. Ga touwtje springen met een handdoek en film dit 16. Maak een rebus en stuur deze door

 

WEERWOLVEN ( Oekels 3-4-2020)

De groep heeft online het WEERWOLVEN spel gespeeld met elkaar.

 

KOKEN MET DE OEKELS ( Oekels 1-5-2020)

Maak een kookshow!
Wat je maakt, maakt mij niet uit!
Voor wie ook niet!
Al doe je het het voor je hond ;-)
De kleine regeltjes:
Maak hier een mooi uitgebreid filmpje van.
Maak een filmpje van minimaal 2 en maximaal 8 minuten.
Er is een verplicht ingrediënt chocopasta
Succes!!!

 

QUIZ (Frekkels 10-4-2020)

Via een video chat speelden de Frekkels een Kahout quiz

 

EMOTICON SPEL (Frekkels 1-5-2020)

De Frekkels speelden het zelfde spel al wat de vrijwilligers speelden, het Emoticon spel.

"ONgewoon groepdraaien" (14-3-2020)

De Knerten kregen, via de groep app, 45 "opdracht kaartjes". ( Deze kaartjes staan niet "los" op deze pagina maar zijn verwerkt in de Power Point). Tussen 10:15 en 12:15 moesten ze zo veel mogelijk opdrachten voltooien en een foto terug sturen.

Het We Draaien O Ngewoon Groep Spel
Word – 47,1 KB 408 downloads
O Ngewoon Groep Draaien Spel
PowerPoint – 6,1 MB 392 downloads

"WAT EEN POPPENKAST"(21-2-2020)

Via de app groep kregen de Knerten de volgende opdrachten. Toen de clip op Facebook online kwam hebben we andere groepen en afdelingen uitgedaagd om ook een filmpje te maken.

"OUT OF THE BOX" (28-2-2020)

De Knert ouders zorgden ervoor dat alle Knerten een ingepakte BOX hadden ( een pak pannenkoekenmix). De Knerten wisten van niets en pas op het startsein mogen ze de BOX krijgen/zoeken. Daarna volgende eerst nog wat opdrachten voor ze pannenkoeken gingen bakken.

KNERT KIEKJE  (4-4-2020)

De Knerten kregen via de app de drie "opdracht kaartjes". We kregen originele foto's terug!

PAAS EI ZOEK SPEL (11-4-2020)

Terwijl de Knerten de opdracht "PAAS EITJES ZOEKEN" uitvoerde zijn Madelon en Kim bonus opdrachten, eieren en een paasmandje gaan uitdelen ( Verassing bezoek!)

Bijlage Extra Opdracht
Word – 60,3 KB 355 downloads

Onderstaande spellen hebben we nog niet gespeeld. Ze komen online zodra we ze gespeeld hebben. Mocht je interesse hebben kunnen we ze delen. (En nee Knerten, we delen ze nog niet met jullie ;-))

 

ONgewoon pionieren (18-4-2020)

Mei vakantie opdracht VERGEETMENIET (25-4-2020) ( leden van andere groepen hebben ook meegedaan)

Met zijn alle online! (2-5-2020)

Iedereen kon inloggen in een meeting en na bijgekletst te hebben speelden we wat spellen.

1. Zoek zo snel mogelijk....en laat dat in beeld zien ( een laars, schaar, pak melk...)

2. Wij noemen een woord, na 10 seconden mag je een titel geven van een lied waarin dat woord voor komt.

Leuk om iedereen gezien te hebben!

 

Whats app speur puzzel ( 9-1-2021)

Via Whats app kregen de Knerten 7 puzzels. Bij elke puzzel kwam er 1 letter uit. Deze samen vormden MEIRAAP. Als ze dat woord hadden gepuzzeld kregen ze via de app een hint ( nummer 60) Op Meiraap 60 zat Kim klaar met voor iedereen een enveloppe met 2 euro daarin. Wat ze daar mee moeten, horen ze volgende week.

Knerten Klaar, Bakken maar! ( 16-1-2021) Vervolg op programma afgelopen week

Knert Enquête ( 23-1-2021)

De Knerten krijgen via de groep app een link naar een enquete pagina. Hierin komen verschillende thema's terug als "ONgewoon groepdraaien", Kamp, de sfeer in de groep, leuke ideeën.

 

Carnaval opdracht (30-1-2021) Programma gemaakt door de Knert/Minioren leiding, meer groepen sluiten aan

Online Valentijn Knert Ontbijt (13-2-2021)

In het lokale krantje, de Hilverbode, plaatsten we een Valentijn bericht. Op de Knert groep app vroegen we de Knerten een seintje te geven als ze HET gezien hadden ( ze wisten niet waar ze konden verwachten).

Diegene die een seintje gaven kregen via de app de vraag terug om op 13-2 om 10:30 uur klaar te gaan zitten met de laptop voor een online Date.

Via de ouder app hadden we de ouders al gevraagd om een Valentijn ontbijt voor te bereiden ( en dat hebben ze echt KAAI goed gedaan!!)

We hebben online samen zitten ontbijten! Hier onder een aantal foto's van de gemaakte ontbijtjes.

20-2-2021 Emoticonspel

De spelleider stuurt een emoticon in de app-groep. Iedereen in de groep app probeert zo snel mogelijk dezelfde emoticon ook in de groep te sturen. De eerste die dit lukt heeft een punt en mag een nieuwe emoticon de groep in sturen waarna de race zich herhaalt.

 

De spelleider stuurt een emoticon in de groep-app. Iedereen probeert zo snel mogelijk deze emoticon uit te beelden en op een foto vast te leggen. Binnen 1 minuut moet dit worden voltooid. De spelleider wijst de origineelste foto aan ( of de eerste die een foto gestuurd heeft) Nu mag diegene een emoticon uitkiezen.

 

De spelleider zet een voorwerp op de foto, vind zo snel mogelijk de juiste emoticon hierbij. 

 

27-2-2021 WIE IS DE KNURFT? ( Een soort "wie is de mol spel" met puzzel, zoek en doe opdrachten)

O Ngewoon Spel Wie Is De KNURFT
Word – 6,7 MB 134 downloads

6-3-2021 3 spellen

Spel 1- Raad het lied/ de film

1 iemand zet een reeks emoticons op een rij die een titel van een lied of film voorstellen, de rest mag raden welk lied/ film het is.

 

Spel 2- Wie ben ik?

1 van de leden krijgt via de app een naam van een persoon door. Hij/ zij mag op de groep app 1 hint geven. Daarna mogen de andere vragen stellen waar "ja" of "nee" op geantwoord kan worden. Wie raad de naam?

 

Spel 3- Crazy 88

Alle leden sturen 2 opdrachten naar een vrijwilligster die alle opdrachten onder elkaar zet. Ze krijgen 3 minuten de tijd hiervoor. Alle opdrachten komen in 1 app op de groep app te staan. Zodra ze erop staan hebben de leden 30 minuten de tijd om zoveel mogelijk opdrachten uit te voeren.

De Bosbengels ( Junioren)

FOTO SLANG SPEL (26-3-2020)

Alle Bosbengels verzamelden zich in 1 groep app. Klokslag 19:30 uur stuurde de vrijwilligers een woord/ foto. De laatste letter van dit voorwerp op de foto, was de eerste letter voor een voorwerp. De Bosbengels mochten zelf een voorwerp bedenken, dit moest wel snel gebeuren. Wie als eerste een foto op de groep app plaatste verdiende 12 punten, de tweede kreeg er 11 etc.

Als iedereen een foto geplaatst had starten ronde 2 met weer een nieuwe foto van de vrijwilligers.

 

RAKET VLIEGEN (2-3-2020)

Alle Bosbengels kregen een pakketje waarmee ze een raket konden maken. Deze mochten ze in elkaar zetten. Het was een raket van karton. Hoe ze deze konden laten vliegen mochten ze zelf bedenken. Er werden creatieve oplossingen bedacht die niet allemaal even goed werkten. Zo krijg je de raket niet omhoog met een cola fontein. Wel met een bladblazen, een (vis) draad, gooiend....

 

VERSCHILLENDE OPDRACHTEN (10-3-2020)

De Bosbengels kregen verschillende opdrachten als "maak een domino van 1 meter lang".

 

SMORES PAKKET (16-4-2020)

Er werden Smores pakketten rondgebracht. De Bosbengels mochten zelf, in een blik, vuur maken en de smores maken. Voorwaarde was alleen dat ze er een filmpje van zouden maken. 

 

Bikkels ( Maxioren)

PUZZELBOEK (19-3-2020)

Alle Bikkels kregen een puzzelboekje via de mail

Alternatief Programma Quizz Bikkels
Word – 657,1 KB 380 downloads

MASCOTTE MAKEN ( 26-3-2020)

De Bosbengels kregen de opdracht om een mascotte te maken voor de Bikkelgroep. De groep leiding lukte dit niet.

 

CHALLENGE BIKKELS (2-4-2020)

De Bikkel groep kreeg via de APP verschillende opdrachten die in het bestand uitgelegd staan.

Challenge Bikkels
Word – 1,3 MB 366 downloads

De Bikkels zijn de uitdaging van de Knerten aangegaan en hebben een clip gemaakt door verschillende fragmenten achter elkaar te zetten. Elk fragment ( stukje uit een lied) werd door een van de leden opgenomen en door de vrijwilligers verzameld.

 

(11-4-2020) (Bikkels gaan #ONgewoongroepdraaien op zaterdag, komt beter uit)

PAASOPDRACHT (11-4-2020)

Bikkel Spel Pasen Ongewoongroepdraaien
Word – 19,4 KB 362 downloads

Mastermind  (30-4-2020)

Kiddos ( Maxioren)

 

PUZZELBOEKJE (21-3-2020)

Via de mail kregen de Kiddo's een puzzelboekje.

MASCOTTE MAKEN ( 28-3-2020)

De Kiddo's kregen de opdracht om een mascotte te maken voor de Bikkelgroep. De groep leiding lukte dit niet.

KIDDO KIEKJE (4-4-2020)

De Knerten hadden een programma, de Kiddo's nog niet. Geen probleem, we zijn niet voor niets 1 team! De Kiddo's kregen dezelfde opdracht als de Knerten ( zie KNERT KIEKJE)

De Pelikanos ( Jongste Maxioren)

De PELIKANOS hebben voor 4 weken een programma in onderstaand bestand gezet. Zij hebben voor de groep leuke opdrachten bedacht doe de leden via de app (van de ouders) krijgen.

Ongewoon Groepdraaien Pelikanos Versie
Word – 18,2 KB 369 downloads

Minioren

SOKKEN SPEL/ HET MINIOREN SOKKEN BOEK (21-3-2020)

De Minioren kregen een filmpje waarop te zien was dat Niels, Suzan en Kim een eenzame sok vonden. Sokken zijn nooit alleen en nu was het ook al geen Minioren!

Gelukkig had de sok van Kim een idee.

Het programma/ de opdrachten/ het blanco sokken boek staan hieronder.

Minioren Sokken Boek Blanco
PowerPoint – 3,2 MB 369 downloads

KAMPEREN ALS ECHTE JONG NEDERLANDERS (Meivakantie 2020)

De Minioren kregen een filmpje. Hierin liet Suzan zien hoe ze een kamptas inpakt. Niels, van de Kookstaf bereide een heerlijke soep en liet zien welke gezonde snacks we op kamp eten. Kim verzorgde een nep kampvuur en ging gelukkig niet daar echt bij zitten zingen.

15 04 Minioren Programma ECHTE JONG NEDERLANDER
PowerPoint – 4,0 MB 111 downloads

Kerststal maken- December 2020

Alle Minioren kregen een bouw/ knutsel pakketje van hout om zelf thuis te versieren.

Knuffel programma Januari 2021

Zie bestand voor het programma

Minioren Knuffel Boek
PDF – 872,0 KB 93 downloads
Minioren Knuffel Boek Met Fotos
PowerPoint – 4,7 MB 91 downloads

20-2-2021 Een zakdoek vol dromen

O Ngewoon Spel Minioren Zakdoek Vol Dromen
PowerPoint – 10,0 MB 92 downloads

Vrijwilligers

VRIJWILLIGERS ( In plaats van de workshop- dag, 2 spellen op de app) 4-4-2020

ONgewone spelen voor de vrijwilligers

Spel na de pauze

De spelleider stuurt een emoticon in de app-groep. Iedereen in de groep app probeert zo snel mogelijk dezelfde emoticon ook in de groep te sturen. De eerste die dit lukt heeft een punt en mag een nieuwe emoticon de groep in sturen waarna de race zich herhaalt.

 

De spelleider stuurt een emoticon in de groep-app. Iedereen probeert zo snel mogelijk deze emoticon uit te beelden en op een foto vast te leggen. Binnen 1 minuut moet dit worden voltooid. De spelleider wijst de origineelste foto aan ( of de eerste die een foto gestuurd heeft) Nu mag diegene een emoticon uitkiezen.

 

VRIJWILLIGERS 6-12-2020

Bingo!

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb